05 huhtikuuta 2014

Mitä on onnellisuus?

Mitä tarkoittaa kun sanoo, että ''olen onnellinen'' ? Tarkottaako se, että on tyytyväinen elämään vai sitä, että ei ole suuria murheita, onnistunutta koetta, aurinkoista päivää vai mitä? Mitä onnellisuus teille tarkottaa? 
Minulle se tarkottaa sitä, että on onnelinen siitä, mitä on saanut ja kokenut eikä mieti, että ''tuo paita on kyllä pakko saada, sitten olen onnellinen''. Ei ei ja vielä kerran EI. Se ei vaan toimi niin. Se voi toki tehdä hetkellisesti onnelliseksi, mutta onnellisuus koostuu monesta asiasta mm. ystävistä, läheisistä,sisaruksista ja siitä mitä sinulla jo on ja muista elämän pienistä asioista.
Joskus onnellisuus voi tulla ystävien kanssa olosta, hyvästä säästä, onnistuneista asioista, mukavasta päivästä, mutta myös monistamonista muista asioista.
Onnellisuus koostuu pienistä palasista ja tällä hetkellä minun palapelin palaset on aika hyvin paikallaan.
En tiedä miten kirjottaisin sen, mutta ymärrätte varmaan pointin. On hyvä välillä miettiä, että mikä tekee juuri tänään sinut onnelliseksi. Mitkä asiat on hyvin? Unohtaa hetkeksi murheet ja keskittyä nauttimaan elämästä.
Välillä se nimittäin unohtuu ja tulee mietittyä vaan niitä negatiivisia asioita, mutta ei se asia parane sillä että sulkeutuu suremaan jotain epäonnistunutta juttua esim.koetta tai riitaa. Toki on hyvä miettiä, missä voi kehittyä ja toimia toisin, jotta tuollaisilta vältytään, mutta muistaa se, että välillä tulee epäonnistumisia ja niistä oppii. Kannattaa miettiä, mitä positiivista asiassa oli? Huonosti mennyt koe ei kaada elämää, siitä oppii ja seuraavaan kokeeseen tsemppaa ja lukee enempi. Ei se elämä kaadu yhteen tai muutamaan huonosti menneeseen kokeeseen. Jos on riitaa vaikka vanhempien kanssa niin sopii ne, ottaa positiiviset asiat mukaan opiksi ja jatkaa eteenpäin. Erimielisyyksissä kannattaa asettua toisen asemaan ja miettiä, miten hän näkee asian. Sitten on helpompi ymmärtää toista ja sopia riita. Itse pidän sellaista nyrkkisääntönä, että kaikkien kanssa pyrin olemaan kaveri ja tulemaan toimeen. En tarkota sitä, että pitäs olla kaikkien ystävä, ei tietenkään, mutta esim. koulussa/töissä ryhmätöissä pystyn kaikkien kanssa puhumaan ja keskustelemaan asiasta ja tekemään työn. En ole ollut riidoissa kenenkään kanssa, joten ei ole omaa kokemusta esim. niin pahasti, että en olisi pystynyt jutella sen henkilön kanssa mutta uskon, että kaikki riidat on sen verran sovittavissa, että pystyy olemaan puheväleissä. Mutta kuten sanottua, en tiedä, koska ei ole omaa kokemusta.
Itse hoidan asiat aina keskustelemalla/puhumalla rauhallisesti ja kuuntelen rauhassa myös sen toisen henkilön mielipiteen/ajatuksen asiasta. Välillä se on tietysti vaikeeta, mutta siihen pyrin ja en ole jotunut olemaan kenenkään kanssa riidoissa sen suuremmin. Muutamaa kertaa enempi ei oo kokemusta tuosta, mutta tähän asti on toiminu hyvin. En sano, että tuo on ainoa oikea tapa, mutta varmasti toimiva monissa tilanteissa.
Tästä tuli nyt aika pitkä teksti ja piti kirjotella ihan muuta, mutta menkööt nyt tällänen vähän pohdiskelevampi teksti lauantai-illan kunniaks. Kiinnostasko teitä muuten kiusaamiseen liittyvä postaus? Mulla on sellanen tuolla luonnoksissa pölyttymässä jos teitä sellanen kiinnostaa. 

Kuvituksena on meidän pihalta napattuja kuvia.




























7 kommenttia:

  1. kirjotit niiiiin hyvin! Kiteytit mun ajatukset just eikä melkein :)

    VastaaPoista
  2. Aivan ihanasti kirjotettu!:) Ihania kuvia!♥

    VastaaPoista
  3. Tosi hyvin kirjotit !! :D munkin mielest on tärkeetä et jokaisen kanssa tulee toimeen eikä päätä että "tost en tykkää joten en missää tapaukses oo sen seuras". Vaa et jokaisen kanssa voi jutella ja olla samassa seurassa vaikka ei siitä henkilöstä pidäkkään hirveenä

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kuka vilma oot?:) Kiitos!:) Niimpä, just noin!:)

      Poista
  4. Blogin hallinnoija on poistanut tämän kommentin.

    VastaaPoista