16 elokuuta 2015

Onks se kauneus katsojan silmissä?

Kun sanoo sanan kauneus, mitä teille tulee ensimmäisenä mieleen?
Itselle tulee ihan ensimmäisenä tietenkin ulkonäkö, mutta heti sen jälkeen ajattelee että hei, eikös se ole kaikkea muutakin. Herää paljon kysymyksiä, joihin on vaikea vastata kun kauneus sanana on aika abstrakti. Yksi isoimmista kysymyksistä on: Laittaudunko itseni vai muiden vuoksi? (ajatellaan siis laittautumista enempänä kuin pakolliset hiusten harjaus, hampaiden pesu jne)
           Eikös sisäinen kauneus ole myös kauneutta? Millon voi sanoa että ''olet kaunis''? Millä voi määrittää sanan kauneus? Sanotaan, että kauneus on katsojan silmissä. Sanotaan myös, että jokainen ihminen on kaunis omalla tavallaan, eikö totta? Jokainen on kaunis, mutta miksi aina ajattelee itsestä että ''hyi että oon aiva ruma..''

''Katokku sit se meni nääin ja näiin''

              Minun mielestä kaunes ei ole sitä, että on meikit naamassa, hiukset viimesen päälle laitettuna käytetty monta tuntia laittautumiseen. Tietenkin välillä on mukava laittaa hiuksia enemmän ku puol minsaa ponnarille ja harjata toinen puol minsaa tai minuutti, mutta miksi sitä tekisi joka päivä. Mistä se ajattelutapa johtuu, että ei voi mennä esim. lähikauppaan ilman meikkiä tai laittamatta hiuksia? Tietenkin ihmisiä on niin paljon erilaisia kuin niitä maailmassa on, mutta yleistettynä.
Miksi ajatellaan että ei voi olla kaunis ilman laittautumista? Jos juttelee tästä asiasta jätkien kanssa niin ne vastaa '' luonnolliset tytöt on kauneimpia''. Itse ajattelen samalla tavalla että luonnollisuus kaunistaa. Silloin on semmoinen kun oikeasti on, tottakai perus asiat laitettuna.
Tulee mieleen, onko se sitten pelkkä tyttöjen ajattelutapa, että täytyy olla laittaunut, kuuluuko se tyttöjen tapoihin niin vahvasti?

''mä nyt aattelin selittää sulle kaikkee ku ei näistä kuvista tuu mitää.''

    Kun menen peilin eteen katson monesti pitkään itseä ja saatan ajatella, että miksi nää jalat on näin isot. Miksi tää paita isontaa näin paljon, en mä voi lähteä minnekää. Tiedän etten ole ainoa, joka voi nostaa käden ylös jos kysyttäisiin kuka on tehnyt nuin. Kuitenkin tietää, että kelpaa juuri tämmöisenä mutta silti toimii nuin. Miksi?
           Välillä on mukava ''laittautua'' ja käyttää aikaa enemmän esim. hiusten laittoon, mutta tekeekö sen siksi että itse haluaa vai muiden vuoksi. Jos tekee muiden vuoksi, niin miksi tekee? Mistä se johtuu? Onko se vain pelkkä tapa?
 Myönnän, itse tulee ajateltua monesti ''hyi että oon ihan räjähtäneen näkönen, mitähän nuo muut ajattelee?'' esim. lenkin jälkeen tai heti herättyä. Takaraivossa kuitenkin koko ajan on se ajatus, että kaikki on täydellisiä omina itseinään ja lenkin jälkeen ei millään oo ihana näky punasinen poskineen ja hiukset sekasin. Ei ole ''parhaimmillaan'' mutta kaikki tietää ja se on aivan normaalia.
   Tähän aiheeseen liittyy myös se, miten näkee oman kropan. Onko hyväksynyt ne omasta mielestä heikot kohdat. Osaako ajatella, että myös minä olen kaunis. Myös minussa on ne hyvät ja ihanat puolet, olen yhtä kaunis kuin muut juuri omalla tavalla.


''Hei ihan totta, yrittäs nyt ne kuvat onnistu'' :D

Muistakaa jokainen, että ootte arvokkaita ja kauniita juuri tällä hetkellä. Yrittäkää muistaa, että kun teillä on hyvä olla niin se riittää. Ei tarvitse olla mallin mitoissa tai stressata onko #kesäkunto tai viittinkö mennä rannalle kun on ''pömppismaha''. 
Arvostakaa itseänne juuri semmoisina kuin olette.<3 
Jos oman itsensä takia haluaa esim treenailla jotta itsellä olisi parempi olo ja virkeempi mieli niin tehkää niin, mutta elkää tehkö sitä sen takia jotta pääsisitte kesäkuntoon jota ei ole. Kaikki ovat kesäkunnossa kun on kesä, eiks vaa? Nämä yritän pitää mielessä myös itse, vaikka valitettavan usein se unohtuu. Pikkuhiljaa, vauvanaskelin varmuus kasvaa ja oppii arvostamaan myös itseä enemmän ja ajattelemaan että myös minä olen kaunis. 
Ihanaa ja aurinkoista sunnuntaita kaikille! 
Mä otan nyt tunnin piiitkästä aikaa vain rentoilulle ja olemiselle ennenkun illalla lähden käymään kummipojan yks vee synttäreillä.  Huh, mutta nyt kirjan lukuun. joka kyllä liittyy kouluun, mutta ompahan vaihtelua aamulla ja äsken tehdyille enkulle ja ruotsille.
Kertokaahan mitä mieltä ootte näistä syvällisemmistä postauksista? :)

Ps. Ihan tarkotuksella laitoin tähän postaukseen noita #behindthescenes photoja pitkästä aikaa, kun niitä aina tulee. Tosin tuolla kerralla nuo ei kovin jäätäviä ollu mutta kuitenkin. :D 



18 kommenttia:

  1. Ihana postaus ja ihana ajattelutapa. Itekkin yritän aatella just tollein, mut välillä se unohtuu. Ps oot ihana ❤

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos❤️ ja joo, itelläki se meinaa turhan usein unohtua mutta pikkuhiljaa hyvää tulee! Muista säki se että oot just tommosena kaunis ja ihana❤️

      Poista
  2. Niin totta puhut. Tunnistan itseni useassa kohdassa. Tää oli ihana postaus ja herätti useita ajatuksia<3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. ❤️ ! Kuinkakoha monesti me ollaa puhuttu tästä aiheesta??
      Ihana oot, kiitos❤️

      Poista
  3. olipa ihana postaus! ajatuksia herättävä<3 -nuapurinneiti

    VastaaPoista
  4. Olipa hyvä teksti! Niin tärkeitä ajatuksia ja totta joka sana. Pitäis vaan yrittää muistaa se, että myös minä olen kaunis ja hyväksyä itteni sellasen kun olen. Jokaisen.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos linkki. <3 Niimpä, totta puhut. Ihan jokaisen pitäs muistaa se, ehkä mulleki se jää päähän kun sitä muistuttelee usein itelle.

      Poista
  5. Ihana postaus!♥ Herätti paljon ajatuksia ja sai hymyn huuleen!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos ihana iida. <3 Sä saat mut hymyilee näillä sun ihanilla kommenteilla! Toivottavasti pian nähtäs:')

      Poista
  6. Tosi hyvin kirjoitettu. Sai kyllä ajattelemaan! ❤

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos hirmusesti! <3 Ja ihana jos sai ajattelemaan, toivottavasti ajatukset selkenee!

      Poista
  7. Huippu postaus näitä lisää! Ja niin tärkeä asia varsinkin nyt tässä yläaste iässä kun monella on niin paljon ulkonäköpaineita ja jokaisen pitäs olla täydellisiä.. Jokaisen pitäis lukee tää postaus. Ja oon niin samaa mieltä tuosta että luonnollisena ihmiset on paljon kauniimpia. On okei jos on vaikka jotku juhlat nii meikata ja näin, mutta esim se että meikkaa joka päivä kouluun. Mitä järkeä? Se on vaan koulu, jossa viettää suuren osan elämästään.. Mulle itelle ei oo niin väliä sopiiko vaikka kengät ja paita toisiinsa ja mihinpäin mun hiukset sojottaa:D okei vähän liiottelua ei sitä nyt semmosella takkupehkolla mennä mut ymmärsit varmaan pointin? Tätä kommenttia vois jatkaa kyllä vielä ainaki kilometrin mutta jätän sen nyt tähän. Ja tuli muutenki aika sekava kommentti mutta toivottavasti saat jotai selvää:D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos hirmusesti kehuista! :) Totta puhut, että yläasteiässä on hirveesti paineita ulkonäöllisesti.. Koko kommentti on aivan totta ja ymmärsin pointin, ite oon välillä myös semmosella einiijustiisa-asenteella liikkeellä koulussa, haha xd En itse meikkaa ollenkaan, mutta ymmärrän kyllä just esim juhlissa jos haluaa ''panostaa'' ja laittautua enemmän. Kyllä itekin laittaa enemmän hiuksia niin se on joillekin sama asia. :)
      Sain hyvin selvää ja ihana kun kirjoitit näinkin pitkästi!

      Poista
  8. Hyvä postaus ja puhut täyttä asiaa! Eipä oikeen mitään lisättävää.

    VastaaPoista